skip to Main Content

De 5 grootste zeeschepen ter wereld

Heb je eens een groot zeeschip gezien? Vroeger waren het wel veel. Maar nu heb je nog enkele over. Er zijn 5 grote zeeschepen met een bepaald doel. Deze grote zeeschepen zijn sterk en groot.

Containerschip

Het containerschip is 399 meter lang met de naam Maersk Tripple E class. De naam van deze schip heeft ook een betekenis. Het gaat namelijk om het design, de regels waaraan er gehouden werd tijdens de houw hiervan. Maersk gaf hierna nog twee contracten aan Daewoo shipbuilding om twintig van deze fuel container schepen te bouwen. Deze zijn 400 meter lang en 59 meter breed. De drie E’s staan voor Economy Scale, Energy Efficiency en Environment. De economy scale houdt in hoeveel inhoud in deze container schip kan gaan. De energy efficientr houdt in dat het brandstofverbruik met ongeveer 20% zal verminderen in vergelijking met de meest brandstofzuinige schip. Enviroment houdt in dat de CO2 uitstoot verminderd wordt met 20% door het brandstofverbruikt te verminderen.

Explorer Class

De explorer class is 396 meter lang. Het is ook een containerschip die door de tweede na de eerste grote transporteur werd gebouwd. De explorer class kan meer dan 16.000 containers vervoeren. Deze schip is benoemd naar de ontdekkingsreiziger Alexander Von Humboldt. Hij was een Duits schrijver over natuurwetenschappen aardfysica en geografie. Hetgeen hij schreeft is uitgeoefend aan de ontwikkeling van klimatologie, oceanografie, biogeografie, vulkanologie en geomagnetisme.

TI class

De TI class is een olietanker van 380 meter lang. De TI class vormt een vloot van vier schepen namelijk de TI Africa, TI Europe, TI Asia en TI Oceana. De TI staat voor Tankers International, dit is de operator van schepen. Deze tanker is gebouwd door de Daewoo shipbuilding en Marine Engineering. De TI class is bekend vanwege de omvang van hun productieve leven, omdat ze 25 jaat lang gebruikt kunnen worden. Het is een tankschip die grote hoeveelheden olie over de oceaan vervoert. Deze schip is een dubbelwandig schip waardoor de olie vervoer veiliger en makkelijker wordt. Er ontstaan ook geen milieuproblemen. Een ander kenmerk is dat de snelheid hoog is. Voordeel hiervan is dat de olie transport sneller geschiedt. Het bovenste deel van de olietanker reageert tegen zonlicht. Het schip heeft ook ballasttanks die voorzien is van inerte gassen die ervoor zorgen dat er geen complicaties ontstaat wanneer de gassen gaan lekken.

Valemax class

De valemax class is 362 meter lang en het is een vrachtschip. Deze schip wordt gecharterd door het Braziliaans mijnbedrijf om ijzererts van Brazilië naar Europa en Azië te vervoeren. De indeling van deze schip is bijzonder het houdt in dat al de haven en haven faciliteiten worden meegenomen. De valemax kan per jaar ongeveer 44 miljoen ton vervoeren naar China. De valemax heeft ook vele concurrenten gehad.

Oasis class

De Oasis class is een cruiseschip van 360 meter lang. De oasis class is een klasse cruiseschip. De oasis schip is het eerste schip die met de bedoeling is gekomen om op vakantie te gaan hiermee. Het is geschikt voor koppels en kinderen van alle leeftijden. Je kunt in deze schip ook genieten van de zon of schaduw. Het heeft zelf heerlijke eetgelegenheden. Deze cruiseschip kun je het beste vergelijken net een luxe 5 sterren hotel. De oasis class vaart langs verschillende grenzen van landen. En blijft soms dagen aan zee. Een hele aparte belevenis.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top