skip to Main Content
Wat Te Doen Met Plotselinge Tandpijn Op Zee

Wat te doen met plotselinge tandpijn op zee

Tand- of kiespijn

Als er een pijn is die niet te verdragen is, dan is het wel tand- of kiespijn. Bij tand- of kiespijn wil je het liefst zo snel mogelijk naar de tandarts om deze te laten nakijken. Het liefst wil je meteen een middeltje dat de pijn wegdrijft of in een extreem geval heb je liever dat de tandarts in Den Haag meteen de tand of kies eruit trekt.

Heb je ooit gehad hoe iemand die op de zee is, reageert wanneer hij/ zij tand- of kiespijn krijgt

Tandpijn is een vreselijk gevoel dat zelf volwassen niet kunnen uithouden. Hoe doet de visser die plotseling op zee te maken krijgt met tand- of kiespijn. Een visser vaart voor een paar weken weg en kan niet voor elk wisje wasje terug keren naar de haven. Een visser zal het moeten doen met huismiddeltjes totdat hij de weer terug keert naar de haven. In de volgende alinea zijn enkele huismiddeltjes genoteerd. Deze zijn niet alleen handige weetjes voor personen op zee maar ook voor personen op land. Ook personen op land zitten soms midden in de nacht met hun handen in hun haar omdat zij kiespijn hebben en de tandarts op dat moment niet op de poli is. Ook deze personen kunnen gebruik maken van de huismiddeltjes terwijl een bezoek ingepland wordt.

Enkele huismiddeltjes die een visser op zee zou kunnen gebruiken zijn:

 Zoutoplossing

Voeg een schep zout toe in een beetje warm water en blijf je mond hiermee spoelen zolang jij dat kan verdragen. Zoutoplossing werkt uitstekend bij tand- of kiespijn.

 Appelcider azijn

Appelcider azijn kan je plaatsen op een watten bolletjes. Druk deze daarna tegen de zere tand of plek aan.

 Alcohol

Alcohol aanlengen met water en deze gebruiken als mondspoeling werkt zeer effectief.

 Knoflook

Knoflook heb je zeker nodig om te koken dus zal een visser deze zeker met zich mee hebben. Maak een papje van knoflook en zout en smeer deze op het pijnlijke tandvlees.

 Limoen

Limoen blijft heel lang goed als je deze goed bewaart. Het je tand of kiespijn dan kun je bijten op een limoenschijfje. De zuur verlicht de pijn een beetje.

 Cayennepeper

Cayennepeper kan je heel makkelijk meenemen en bewaren. Je kan een papje van de peper maken en deze smeren over de tand of kies die pijn doet.

 Het gebruik van verschillende extracten

Vanille-, pepermunt-, citroen-, en amandelextract kunnen ook gebruikt worden tijdens tand- en kiespijn. Sprenkel wat extract op een watten bolletje en houd deze tegen de tand of de zere plek.

 Een theezakje

Een warme theezak kan tegen de zere plek gezet. De middelen in de theezak werken verdovend.

 Zwarte peper

Een mengsel van zwarte peper en zout kan een poosje in de mond gehouden. De mengsel werkt verdovend.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top