skip to Main Content

Is het goedkoper om spullen via land of zee te vervoeren?

Verhuizen kan heel lastig zijn. Het vergt veel tijd zowel geld. Er zijn daarom velen die naar een manier zoeken om het werk wat lichter te maken. Er zijn daarbij verschillende manieren om dit te doen, maar de focus ligt hier niet daarbij. De vraag die hier belicht wordt is of het goedkoper is om spullen via zee of land te vervoeren. Welke manier komt jou goedkoper uit.

Om dit te bepalen zijn er enkele punten waarmee je rekening zou moeten houden. Het is moeilijk gewoon zo te beslissen van welke kanaal gebruik te maken indien je bezig bent met verhuizen. Hulp hiermee nodig bezoek dan de website hier vermeld: hulp bij het verhuizen.

Punten waarmee er rekening gehouden zou moeten worden zijn als volgt:

 

  • De afstand

Het gaat hierbij om de afstand die wordt afgelegd bij het verhuizen. Wat is het aantal kilometers dat afgelegd zou moeten worden. Als je dat weet zal het makkelijker zijn te evalueren welke kanaal van vervoer goedkoper is. als het een verre afstand is af te leggen en het via zee wel te bereiken is dan kan je het best daarvoor kiezen, maar van de afstand alleen is ook niet direct makkelijk om een keuze te maken.

Het is wel een punt die in acht genomen moet worden.

 

  • De hoeveelheid

Het gaat hierbij om de hoeveelheid van het inboedel. Wat is het precies dat je gaat of wilt vervoeren en kan het transport dat wel aan. Dit is ook iets om over na te denken. Als er een aantal spullen zijn en ook nog in grote formaat ga je meer auto’s oftewel wagens moeten huren om ze te vervoeren naar de plaats van bestemming. Via zee aan de andere kant zou je maar 1 vervoer nodig hebben.

 

  • Het weer

Dit is 1 van de belangrijkste punten waarmee rekening gehouden zou moeten worden. Je gaat moeten kijken wat het effect is van weersverandering op land en op zee. De vergelijking ga je moeten maken. Als het om waardevolle spullen gaan dan komt deze vergelijking je te goed. Door inzicht hierin te hebben weet je wat te verwachten in geval het weer plotseling veranderd. De schade op zee als op land zal ook afhangend zijn van de stevigheid van het vervoer.

 

  • De kosten

Na de bovengenoemde punten komt de laatste waarmee rekening gehouden zou moeten worden. en dat is niets anders dan de kosten.

Wat zal het kosten de spullen via land te vervoeren en via zee?

Hier komen de bovenstaande punten ook weer aan de orde, want aan de hand van de hoeveelheid van het inboedel ga je kijken hoeveel wagens of boten nodig zijn voor vervoer en wat dat in totaal kost. Een vergelijking hiervan geeft je een beter inzicht in wat eigenlijk goedkoper uitkomt.

 

Heb je spullen die vervoert moeten worden en ben je op zoek naar de goedkoopste weg?

De 4 punten hier geven jou het antwoord waarnaar je zoekt.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top