skip to Main Content

Alles ten aanzien van schepen wordt hier weergegeven. Zo vindt je informatie over de bouw van schepen jaren terug alsook hedendaags en de geschiedenis van deze schepen. Als iemand die geïnteresseerd is in architectuur van schepen, de geschiedenis of gewoon zelfs schepen in het algemeen, is dit de website die je moet bezoeken.

Alle informatie mocht het gaan om schepen wordt via de website verschaft, maar als er nog vragen zijn dan mag er altijd contact opgenomen worden. Je wordt graag geholpen.

Hieronder vindt je een lijst met de meest gestelde vragen ten aanzien van schepen in het algemeen, de geschiedenis en structuur. Enkele van de meest gestelde vragen zijn:

  1. Welke zijn de meest bekende schepen gebouwd door de jaren heen?

Er zijn door de jaren heen een tal van schepen gebouwd. Zo hebben schepen gehad voor de transport van mensen, schepen die gebouwd werden speciaal voor oorlog en schepen die gebouwd werden voor de transport van goederen. Eén van de meest bekende schepen die gebouwd werd voor de transport van mensen is de Titanic. Deze schip is heel bekend vanwege het feit dat het niet lang na vertrek is verdrongen. Eén van de meest bekende oorlogsschepen in de 20ste eeuw was de vlaggenschip. Deze was in de meeste gevallen het schip van waarop de bevelhebber van de vloot zich begaf. Bij schepen die gebouwd werden voor de transport van goederen had men in Nederland de Batavia zowel de Zr. Ms. Karel Doorman die zeer beroemd waren in de 17e eeuw.

 

  1. Bij wie is het idee van schepen bouwen begonnen en wanneer heeft men de eerste schip geïntroduceerd?

Er zijn afbeeldingen van schepen op rotsschilderingen te vinden van eeuwen geleden. Schepen bestonden er dus al vanaf de 30ste eeuw voor christus. Wie precies op het idee van het bouwen van schepen is gekomen als transport middel is niet zo duidelijk. Dat is moeilijker te tracken vanwege het feit schepen al zolang in gebruik zijn. Er zijn wel anderen die door de jaren heen een doorbraak hebben kunnen maken in de constructie van schepen waarop men hedendaags de schepen heeft die er nu zijn.

 

  1. Hoe begint men aan het bouwen van een schip. Hoe ziet het heel proces eruit?

Bij het bouwen van een schip begint men eerst bij een tekening. Het schip wordt dus eerst in detail getekend om een beeld te kunnen hebben. Er wordt dan verder met die tekening gewerkt. Het schip wordt ook gebouwd naar afmetingen vermeld op de tekening. Is het schip af wordt hij dan in gebruik gesteld en in water losgelaten. Bij het bouwen zijn er steun palen oftewel touwen die helpen het schip bij elkaar te houden. Na dat het schip af is worden deze dan weggehaald en wordt het schip in wateren geduwd.

Dit is dan het proces van een schip bouwen heel kort uitgelegd. Voor het proces van de bouw zelf zijn er ook nog enkele processen die hieronder vallen. Het gaat hier dan meer om de details van het bouwen van een schip. Er moet dan ook rekening gehouden worden met wat voor schip het namelijk is.

Share Button
Back To Top